MALLORCA!

Om ca. 2 timmar så tar jag tåget mot Växjö, där flyget mot Mallorca väntar! (Äntligen!)
Medeltemperaturen ligger på ca. 29 grader och 25 grader i vattnet! Mmm mmm mmmm! =)

Idag har jag gjort den förhatliga kalkyleringstentan...skulle ju vara ett under om jag blir godkänd på den. Jag kan helt uppriktigt säga att jag satt och gissade mig till 80 % av svaren...känns ju inte direkt som ett vinnande koncept..
Men jag måste säga att tentan kändes inte heeelt omöjlig, om jag haft mer tid på mig att plugga så skulle jag nog kunnat klara den, detta ger mig hopp inför framtiden i alla fall! =)

En annan sak som gör mig lite orolig är min registrering..jag kunde endast registrera mig på mitt program och EN kurs som jag ska läsa, de två andra hade röda kryss, som om jag inte kunde välja dem...så var det inte för Anna Bou.. Varför är det så för mig? Kommer CSN börja krångla nu, eller kanske det ska vara så? Men känns inte som om det ska vara så..jag är ju antagen till kurserna och har tackat JA till dem. Måste ringa nån och fråga, men det får bli senare.

Men skit i tentan, registreringen och CSN nu, jag drar ju till Mallis vilken sekund som helst! WHHIIHOO!

Hasta Luego! =)

EN VANLIG ONSDAG..

Saker jag gör istället för att plugga..
Bakar bröd! Detta brödrecept fick jag av Elin, det är så himla gott, och jättelätt att baka!

Elins Aprikos- och nötlimpa

1 st

1 dl grovt rågmjöl
6 dl vetemjöl med fullkorn (eller Grahamsmjöl med fullkorn)
1 dl krossade linfrön
1 dl grovhackade cashewnötter
1 dl hackade, torkade aprikoser
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl Arla mild yoghurt
1 dl lingonsylt

Görså här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser
i en bunke. Rör i yoghurt och sylt. Klicka ner smeten
i en smord avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter. Grädda
i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp limpan och låt
den kallna under bakduk.



Mums!


Nu SKA jag plugga!


STÄDA BORT DIN SURA MIN!

Så var jag äntligen nere i Kalmar igen! Fy fan vad jag har ont i ryggen! Klarar inte av att sitta 6 timmar på en buss...kände redan efter 45 minuter att ryggen började värka, så då tog jag 2 (!) ipren, men nu så här på kvällskvisten kan jag knappt sitta, för jag har så jävla ont!!! Tyck synd om mig! =) Hehehe...

Jag kom hit vid 18-tiden, sen dess har jag handlat, packat upp (det jag hade med mig, inte det som finns i källaren), STÄDAT! Det är ju så att jag har haft världens äckligaste hyresgäst när jag var i England, som inte hade brytt sig om att städa för fem öre..för att göra en lång historia kort, så var toaletten nedspyd, samt vägg och golv, stopp i alla avlopp pga ruttnat hår etc..massa fläckar på golvet etc. Så det första jag gjorde var att tvätta sängöverdraget så nu kan jag sova i min säng! Tråkigt är det dock att tjejen som bodde här har snott alla min galgar! Vem gör det! Det var grattisgalgar från Kappahl, men det är inte det som är grejen, grejen är att jag lämnade dem (ca. 20 st), för att vara snäll, sen när jag kommer tillbaka så är de borta! Väldigt irriterande när man ska packa upp alla kläder..

Jaja..det känns i alla fall skönt att vara tillbaka igen! Tror det kommer att bli en härlig höst! Imorgon ska jag till Ikea, sen ska jag PLUGGA! (tro det eller ej!). Satt lite på bussen i dag och kollade igenom papper etc, fan jag fattar inget! PANIK!

Nu ska jag gå och duscha, sen sova! Ska bli skönt att sova i sin egen säng igen!



KALMAR

Så bär det ner till Kalmar imorgon! 7 månader sen sist! Ska bli så skönt att komma tillbaka till sin lgh, fixa och trixa lite, åka till Ikea på tisdag, köpa lite gardiner, kuddar, tavlor etc. Städa, packa upp, plugga... Fixa ny cykel (eftersom jävla Kalmarhem "skrotat" min medan jag var i England..Puckon! Men ska i alla fall få en ny av dem, då det är de som har klantat sig!).

6 timmar på buss imorgon känns ju inte som en hitt direkt..men har för mkt packning för att kunna ta flyget. Har nu 2 sprängfyllda väskor som jag inte kan stänga eller dra..hmmm hur ska jag ta mig till bussen själv, ett litet problem som har uppstått, men problem är till för att lösas! =)

Jag börjar känna lite stress av att bara ha 1 år kvar, vad ska jag göra sen?! Kommer jag få nått jobb, kommer jag få det jobbet jag vill ha? Vart ska jag bo, Sverige, utomlands? Ahhh många frågetecken! Känner inte riktigt för at bo i Sverige, är ju så satans kallt på vintern, och jag tycker verkligen inte om snö! What to do!?

Ang. snö, så åker jag till Mallorca om.... 6 dagar!!! Längtar efter sol, värme, blått hav och drinkar! =)
Därför bjuder jag er på en liten bild från min tid som reseledare på Menorca, grannön, antar att de ser ungefär likadana ut! (För att göra er extra avundsjuka! Hehehe!).



Cala Galdana - Menorca 2008

INSANE!!

Så har man bara en dag kvar på jobbet..på måndag bär det ner till Kalmar igen! Både roligt och lite vemodigt.. Kul att komma ner till sin egen lgh igen och vännerna och rutinerna i Kalmar, tråkigt att lämna vänner och familj i Norrtälje/Stockholm, samt friheten med att jobba, då man INTE behöver plugga på kvällar etc.. Känns verkligen som om sommaren är slut nu! Tur att jag ska till MALLORCA om 1 vecka!! Tjoohoo!! =)

Idag kom det in en svensk surkärring på Turistbyrån..hon klagade över den långa kön..det var 50 nummer före henne, ja det ÄR mkt, men jag försökte även förklara att det brukar vara mer och att kön går rätt fort.. Hon klagade också på att vi inte hade alla kassor öppna etc.. (fler var på lunch just då) Då drämmer jag till med ett glatt:"Den som väntar på nått gott väntar aldrig för länge!". Då blev hon ännu surare! Mumlade nått om att det ger dåligt intryck till turisterna bla bla bla! Visst, men vad ska vi göra då!? Skicka hem dem om de blir fler än 10 i kön? PUCKO!

Nu när jag skriver detta kommer jag att tänka på den gången en fisförnäm rasistisk Östermalmsdam kom in i juni och springer fram och haffar min blonda kollega och skriker att det är en skam att hon är den enda blonda bland personalen.."Ni ska vara ansiktet utåt, representera Sverige, så jobbar det bara massa äckliga invandrare.." sa hon och pekade på mig! Va fan!! jag som faktiskt är helsvensk! Nu blir man utfryst för man har brunt hår! Kärring! För övrigt försökte min blonda kollega förklara att med folk från olika kulturer och länder så breddar vi vår kunskap och språkförståelse...vilket gör att vi kan marknadsföra Sverige bättre. Men det gick inte hem.


Antal:

Timmar framför tv/dator/telefon: för många.

Kalkylerings-pluggande: 0


Hmmm...ser inte så ljust ut för mig att klara tentan om jag inte ens kan tvinga mig själv att plugga när det är bara 1 vecka kvar tills tentan är!! Gaaahh!


Igår var jag, Maria och hennes Malmökompis Emma på Gröna Lund! JAg åkte Insane 2 (!!!) ggr!! Fy fan vilken dödsångest det var, höll allvarligt på att få en hjärtinfarkt! Maria som satt brevid mig satt och skrek att jag skulle hålla käften! Hahahaha!



Insane! (bild lånad från DN)


Just det! Jag håller ju på att packa för min flytt tillbaka till Kalmar, och jag var nog lite väl optimistisk när jag trodde att jag skulle få plats med allt i EN väska...hmm gick inte! Nu har jag två stora väskor och får fortfarande inte ner allt! PANIK!


FIENDE NR.1

Min värsta fiende just nu är den här boken!



Den nya Ekonomistyrningen

Fy fan vad jag hatar den, eller inte boken i sig kanske, mer att jag är så jävla pantad att jag inte fattar hur man ska räkna ut och komma ihåg allt till tentan den 28/8..
Kul att jag har fastnat på kapitel 6 av 22...ser ljust ut. Om jag kommer klara tentan? -Inte en chans! =(

TURISTER...

Herregud! Ingen som reagerar på min svenska? Här skriver man "handen mitt i tummen" utan ett höjt ögonbryn.. Hahaha!

Som ni vet så har jag jobbat på Sthlms Turistbyrå i sommar, man möter verkligen alla sorters konstiga människor där... Jag säger som min kollega; "Turister eller utvecklingsstörda - vad är skillnaden?" Känns faktiskt lite så ibland..I går kom det in ett ryskt par som inte kunde ett ord engelska och började peka på olika fraser i en grammatikbok, typ : "Vad kostar den?" "Heldagstur" etc.. Ja du vilken tur menar du då tänkte jag men tog fram den största och bästa och sålde in den! Hahaha, får man göra så?? Värst är dock spaniorer, som aldrig vet vad de vill eller vad de ska göra, de vill att man planerar hela deras resa..de kommer in och säger (gärna på spanska): "Jag har tre dagar här, kan du berätta vad jag ska se och göra?" ehhh...men visst..så brukar jag planera deras resa efter min smak!
Spaniorerna är de mest veliga jag vet! Deras standarfras är: "What to do, what to see?" Förstå att man håller på att bli tokig när man har kämpat med dessa frågor en hel dag, och sen ställer sig i kön till ex McDonalds, och det står några spaniorer framför en, som säger: "What to eat, what to drink?" Ahhhhhh! Skjut mig!!

Igår var vi på "After Work" (AW) med jobbet, först så käkade vi på Hellströms Restaurang och Bar på Söder, sen gick vi till en kareokebar och sjöng! Fan vad kul det var!! Jag drog av en Aretha Franklin låt, och min chef körde Guns n Roses! Hahahaha!

Ja egentligen borde jag plugga på Kalkyleringstentan som jag ska göra den 28 aug, samma dag som jag åker till Mallis by the way! Men det går trögt..har knappt öppnat böckerna än, och jag kommer endast ha 4 dagar på mig att plugga på riktigt när jag kommer ner till Kalmar, så jag kommer nog tyvärr inte sätta den..men men kommer väl fler tillfällen, orkar inte riktigt ta tag i den nu..vill ju hellre ha kul! Sommar fortfarande ju..! =)

10 dagar kvar till Malllis, sol och paraplydrinkar - på riktigt!




Emelie, Emma, Anna och jag på Lemon Bar på Kungsholmen, med fina charterdrinkar!




BLIR INTE ALLTID SOM MAN TÄNKT SIG...

Ja kanske det är dags att uppta bloggen..som ni ser så har jag gjort ett litet ansiktslyft på den..eftersom jag har handen mitt i tummen så får jag tacka blogghjälp.se!! Blev ju helt ok! =)

Min sommar har bestått av jobb, jobb och åter jobb... har bara haft 6 dagars semester och nu börjar snart skolan! Tur att jag har en vän som Emelie som alltid är redo och på språng! Så om 12 (!) dagar bär det av för oss två till Mallorca, aka Mallis, för 7 dagars solande, badande och sangriadrickande! Ska bli underbart, en härlig start på terminen! Vi var ju egentligen ute efter en sista-minuten, men eftersom vi pluggar i världens mest avlägsna stad (Kalmar) så valde vi att åka från Växjö..vilket gjorde att det blev lite dyrare, men vi slipper fixande och trixande med tåg till Malmö eller Köpenhamn! Vi har bokat en Ospec-resa, så det ska bli intressant och lite läskigt att se vart vi hamnar..förhoppningsvis inte helt ute på vischan eller i ett råtthål.. =S

Min sommar har varit fin, med sol, vänner och jobb. Allt blir ju inte riktigt som man tänkt sig dock.. I mitt förra inlägg så skrev jag om mig och J som blivit tillsammans igen, efter mkt velande.. Tyvärr fortsatte J att vela, så vi gjorde slut bara en månad efter mitt inlägg. Antar att det är det bästa, och jag mår bättre än vad jag trodde att jag skulle göra. Känns som jag i alla fall fått ett avslut på en 5 års lång relation. C'est la vie..

Sommaren har bjudit på många roliga fester, grillmiddagar och gäng-häng! Lägger upp lite sommarbilder så ni får se!







Sommar i Norrtälje




Gäng-häng hos Chrisse



Kalmargäng i Sthlm!

Det var allt för nu, men vi hörs snart igen, VÄLKOMNA TILLBAKA!

RSS 2.0