DAY 5 - MY DEFINITION OF LOVE

Jag tror på kärlek vid första ögonkastet, jag tror på evig kärlek, och jag tror på att kärlek handlar om att ge och ta.
Kärlek är mer än en känsla. För mig så handlar det om total tillit till personen, att älska både fel och brister, lika mycket som man älskar de bra sakerna!

Det finns ju olika sortes kärlek! Vänskap för mig innehåller såklart kärlek! Egentligen är det konstigt att man inte väljer sina vänner med samma omsorg som sin kille..vännerna kommer ju oftast till en utan att man kanske anstränger sig, men de vänner som består är de man utvecklar kärlek med!
Sen kan man ju också älska sina djur! Måste säga att jag älskar min katt Nisse! Han är ju så underbart söt!

Enligt Svenska Akademiens ordbok betyder kärlek: "En stark känsla. Böjelse för någon med en önskan om föremålets lycka och välgång. Glädje och tillfredsställelse över att befinna sig i denna persons närhet och att göra honom eller henne till lags. Innerlig tillgivenhet".

Detta kan ju stämma ganska bra tycker jag..man blir ju lite som under den personens magi, man vill spendera all sin tid med honom eller henne! För mig är den bästa kärleken den när man inser att man är tillsammans med sin bästa vän, den som känner än bäst! När känslorna för varandra är så starka att man blir en bättre människa i den personens sällskap. Jag har haft tur att få uppleva denna svindlande känsla, och det är det bästa som finns!

Dock är det viktigt att förstå att kärlek bara är lycka, och inte försöka övertyga sig själv om att lidande och smärta är en del av kärleken! Då tror jag att man är ute och simmar på djupt vatten. Kärlek ska alltid vara bra, är den inte det så hoppas jag att man älskar sig själv tillräckligt mycket för att ta sig ur det förhållandet, oavsett om det handlar om relationen till pojk/flickvännen eller vännen.Kolla all snö! Jag är insnöad!

KUNSKAP OCH PARADIGM...

Som ni kanske har märkt så har jag stannat upp lite i min trettiodagars-utmaning.. Jag måste ha inspiration för att skriva om så djupa saker som "vad är kärlek" etc!
Just nu sitter jag uppe i en pluggfas (tro det eller ej!) Jag är ganska produktiv och både läser organisationsbeteende-boken, som är ganska flummig, men intressant! Idag har jag läst om kunskap, och vad som anses vara sann kunskap samt sanningsregimer och paradigm.. låter kul va!? Sen parallellt så skriver jag på vår Affärsplan..och DET är svårt! Vi har en affärsidé som vi måste få ner på papper, med budgetering och räntabilitet etc. Inte så kul tycker jag..jag gillar flum, men inte såhär mkt flum, då allt är påhittat! Jag är ingen entreprenör, kommer aldrig bli!!

Nu har vi snö här i Kalmar som resten av landet, och idag höll jag på att drutta på rumpan, bäst att stanna inne! Imorgon kommer Christian, som skall sova över, då han ska på nån jäkla bandy..fan om han snarkar!

Ok, liten uppdatering, vi ses och hörs snart igen!

Just det:
Hahaha, Anna Bou gjorde en kul sak igår..hon stod och pratade med en kille som vi känner lite halvt på bibblan, och hon höll sin hand om hakan (tänk tänkastil) när hon sen skulle gå så råkade hon göra ett smack-ljud och slänga iväg handen i en hälsning, så det såg ut som om hon gav honom en slängkyss! Snacka om att han blev förvånad! Hahahaha!

DAY 4 - WHAT I ATE TODAY!

Ja mina matvanor är ju inte de bästa...men jag försöker att alltid äta minst ett hemlagat mål mat om dagen och jag gillar inte halvfabrikat (om det inte är risgrynsgröt eller köttbullar!). Mitt sockerintag är alldeles för stort! Förra veckan tror jag att jag åt godis 5 dagar av 7.. Not good! =(

Så här ser en typisk dag ut för mig:

Startade dagen med en kopp te och yoghurt med fullkornsflingor (bra!), fortsatte med två muffins.. (inte så bra..) Sen i skolan så åt jag en medtagen tacosallad.. (salland+tacoköttfärs) som jag dock bara åt halva av, då jag mådde lite illa. Detta gör jag ganska ofta, mår illa alltså, min syster höll på att bli knäpp på mig när hon var här, eftersom jag efter varje sak jag åt påstod att jag mådde illa! Men jag gör det! Jag och Anna mumsade också en muffins och en kopp kaffe efter lunchen.

Jag brukar inte äta såhär mkt muffins, men jag bakade igår, så det är därför! Tänkte under eftermiddagen att - fan vad duktig jag har varit som inte har ätit godis idag! Kom sen på mina tre muffins..men det är ju inte godis..eller!?
Nu sitter jag och dricker te..snart är det middagsdax, och då ska jag värma upp en matlåda jag gjorde igår, laxgryta med saffran och basilka samt fullkornsris, tänkte äta lite sallad till det också! Sen har jag 4 muffinsar kvar i skafferiet...kan ju hända att de också slinker ner ikväll.. med X antal koppar te! =(

Usch vad hemskt det är när man skriver upp vad man äter, då ser man verkligen hur dålig jag är! 7 muffinsar på en dag är ju INTE normalt!! Tur att jag tränar lite i alla fall!


DAY 3 - MY PARENTS

Mina föräldrar är de bästa! Det är svårt att beskriva dem på bara några rader, då mina känslor för dem inte kan beskrivas i ord. De har alltid fått mig att känna mig trygg, älskad och stark. De har uppmuntrat mig och stöttat mina val, både karriärsmässigt och privat, och jag hoppas att jag en dag kan bli lika bra föräldrer som de!

Min pappa heter Anders och är lite av en småstadskändis hemma, då han är fiollärare, och nästan alla ungar i Norrtälje har haft honom i skolan. (Så även jag..).
När jag var liten så var jag pappas flicka, han var min idol! Jag ville göra allt som pappa gjorde och klä mig precis som pappa med "kjota" (skjorta). Han spelade fiol, jag spelade fiol. Han tyckte om fiskbullar med curry, jag tyckte om fiskbullar med curry, han tyckte si och så, jag tyckte likadant. Min kompisar kunde bli galna över att jag alltid sa "min pappa sa", eller "min pappa har läst"..etc. Pappa och jag hade ett fikaberg som vi åkte till varje vår, vi tog med oss bullar och saft och satt och kollade på utsikten. Därifrån bergets topp kunde man se enda hem till oss! (kanske för att det låg på andra sidan vägen, men ändå!).

Jag och min pappa är väldigt lika, vi har samma temperament och kan bli fly förbannade på varandra, men det går över lika snabbt igen. Under årens lopp har vi haft våra duster, men jag vet att hur mycket vi än bråkar så ställer han alltid upp för mig, finns alltid där, för vi har samma själ som vi sa när jag var liten!

Min mamma heter Karin, och hon är världens bästa mamma! När jag var liten så fanns det alltid hembakade bullar i frysen som man fick äta till mellis och hon tog med sig familjen på små äventyr som att tillexempel plocka svamp i skogen (vilket kunde vara farligt, då min pappa hade en tendens att gå vilse). Mamma och jag har alltid stått varandra nära, men ju äldre jag har blivit ju närmare har vi kommit varandra, och idag pratar vi i telefon nästan varje dag, och till henne kan jag alltid vända mig om något har hänt.

Mamma är den som har inspererat mig till den karriär jag har/kommer att skapa mig idag! Hon älskar att resa och detta har smittat av sig på mig. Enda sen jag var liten så har hon tagit med mig och min syster på utlandsresor och det är nog hon som från början fick mig intresserad av reseledarjobb, och till turism som jag pluggar idag! Hon har släpat med sig pappa runt i världen för att hälsa på mig när jag jobbade utomlands, och det finns inte ett enda ställe hon inte kommit till! Hon ställer upp i vått och torrt och tycker att det är jobbigt att jag bor så långt bort (Kalmar). =) Mamma och jag är nog mer lika än vi tror, och jag kan känna igen henne i saker jag gör eller säger. Hon är starkare än hon tror och är nyfiken på världen precis som jag!Min fina familj!

DAY 2 - MY FIRST LOVE

Min första kärlek..
Min största kärlek hittills är J, vi träffades när jag jobbade som reseledare, och sen följde han med mig runt i världen under nästan 3 års tid. Sedan dess så har vi haft 2 års velande fram och tillbaka (mest från hans sida..) och i somras så tog det definitivt slut. Totalt 5 år med hjärta och smärta. Innan jag träffade honom så trodde jag att jag visste vad kärlek var, men egentligen hade jag ingen aning..och det gör fortfarande ont när jag tänker på oss..men man kanske inte kan begära att man ska träffa sin livs kärlek när man är 21..?

Innan jag träffade J så hade jag haft ett förhållande..och det var väl sådär..inga direkta känslostormar! Innan dess så hade jag mest olycklig och obesvarad kärlek.. Men jag tror att min första kärlek var T, jag gick i åttan och han i nian..han var skejtare och väldigt snygg tyckte jag då! Två av mina kompisar var kära i två av hans kompisar, så vi hade vår lilla "klubb" där vi satt dagarna i enda och diskuterade och analyserade dessa killar..
Vi skickade till och med kärleksbrev till dem! Än i dag, så här 12, nästan 13 år senare får jag lite ångest när jag tänker på det! Jag vågade aldrig prata med honom eller ens säga hej..men det var kärlek på distans! (i alla fall från min sida...inte så mkt från hans sida..).

Det jag undrar är hur man ska veta om man har träffat den "rätta", alla säger att man känner det, men jag trodde att jag kände det med J..men det slutade ju i katastrof i alla fall.. Kanske man aldrig vet..inte helt säkert i alla fall.

KOKA SOPPA PÅ EN SPIK!

Gud vad har hänt med mig! Mitt tredje (!) inlägg idag! Jag som brukar blogga en gång varannan vecka! Men det gäller väl att passa på när lusten faller på! =)

Ville bara tipsa om en jätte god och ENKEL soppa jag gjorde igår! Den är nyttig dessutom, är nämligen ett Viktväktar recept!
Se så fin den ser ut!Höstsoppa från Småland!


1 st Palsternacka
2 potatisar
1 st morot
1 bit/bitar rotselleri
4 dl grönsaksbuljong
3 msk Creme Fraiche 5%
2-3 skivor bacon
Färsk timjan


Skala och dela rotsakerna i mindre bitar. Koka upp buljong och lägg i rotsakerna. Låt koka under lock tills de är mjuka ca 15 minuter. Häll av och spara buljongen. Mixa rotfrukterna tillsammans med creme fraiche. Lägg tillbaka i kastrullen och häll på buljong till lagom konsistens.
Smaka av med salt och peppar.
Strö över knaperstekt bacon och timjan, servera!

DAY 1 - INTRODUCE YOURSELF

Hmm, svårt att beskriva sig själv, egentligen borde ju nån annan göra det, då det är svårt att vara objektiv! =)
Men ok:
När jag var liten så var min högsta dröm att bli sångerska som Carola, min största idol, eller fiol-lärare som pappa. Varje ledig stund gick åt till att sjunga, sjunga, sjunga! Dock inte till att öva på fiolen..
Mina högstadieår var jobbiga (som för de flesta) lägg sen till att jag fortfarande spelade fiol. Inte direkt lätt att bli cool in school med en fiollåda på ryggen, fliströja som jag sytt själv (!) på slöjden, allmänt spinkig och ganska oglamorös..men även jag växte upp!

Idag är jag en 26 årig kvinna (snart 27...) som för tillfället pluggar i Kalmar, till turismekonom inom marknadsföring. Jag älskar att resa och har jobbat flera år som reseledare för Solresor, bland annat på Gran Canaria, Malta och Menorca. Mitt drömyrke är att få arbeta inom en stor resekoncern (typ Solresor, Ving etc) som kontrakterare (heter det så?). I alla fall som den som skriver kontrakt med hotell runt om i världen, gör resekatalogsbeskrivningar m.m.

Idag så trivs jag med mig själv, jag skrattar mycket, älskar att prata i telefon och laga mat! Ett tag ville jag bli kock, men tror det får bli på hobby-nivå.. Börjar få lite smått åldersnoja, då jag har insett att jag snart är närmare 30 än 25..jag har fortfarande inte träffat "rätt" kille (och jag som trodde jag skulle ha barn vid 27!), eller ens pluggat färdigt! Men det gör inget, allt hinns nog med ändå! Kanske jag blir en sån där galen katt-tant som bor ensam med mina 34 katter som jag matar direkt på soffan och sen dör och blir hittad 4 månader senare, uppäten av mina alla katter... Nej skämt och sido =) Innan jag "slår ner bopålarna" så vill jag bo ett tag till utomlands! Jag älskar att få uppleva vardagen i andra länder, och hittills så har jag bott i Spanien, på Malta och i England. Spanien ligger mig närmast om hjärtat, vilket har sina förklarliga anledningar, men i England, och speciellt London så får man uppleva så härlig storstadsmetropol! (och bra shopping som är min hobby!).

Tiden får utvisa vart jag hamnar, kanske det blir Norrtälje, Stockholm, Malmö, London, Spanien eller någon helt annanstans!- who knows!?
30 DAGARS UTMANING!

För att göra min blogg lite mer spännande och roligare (?) att läsa så har jag efter mkt påtryckningar från L beslutat mig för att hoppa på kedjetrenden "30 dagars utmaning"! Jag ska alltså skriva ett blogginlägg varje dag i 30 dagar, och här är ämnena:

Day 01 – Introduce yourself
Day 02 – Your first love
Day 03 – Your parents
Day 04 – What you ate today
Day 05 – Your definition of love
Day 06 – Your day
Day 07 – Your best friend
Day 08 – A moment
Day 09 – Your beliefs
Day 10 – What you wore today
Day 11 – Your siblings
Day 12 – What’s in your bag
Day 13 – This week
Day 14 – What you wore today
Day 15 – Your dreams
Day 16 – Your first kiss
Day 17 – Your favorite memory
Day 18 – Your favorite birthday
Day 19 – Something you regret
Day 20 – This month
Day 21 – Another moment
Day 22 – Something that upsets you
Day 23 – Something that makes you feel better
Day 24 – Something that makes you cry
Day 25 – A first
Day 26 – Your fears
Day 27 – Your favorite place
Day 28 – Something that you miss
Day 29 – Your aspirations
Day 30 – One last moment


Med start idag eller imorgon...får se.. =)

FINBESÖK!

Helgen här i Kalmar har varit mysig! Min syster Amanda kom på besök i torsdagskväll, efter 6,5 h på en buss! Man fattar inte riktigt HUR långt bort Kalmar ligger förrän man har suttit på bussen ner hit! Torsdagskvällen spenderades med sushi och skitsnack, och tidig sänggång eftersom jag hade kalkyleringstenta på fredagsmorgonen! Tror den gick ganska hyfsat..men man vet ju aldrig.. Kände dock att jag höll på att börja gråta när jag fick black-out på diagrammen..med följdfrågor á la 20 poäng! Men som tur så kom vår lärare förbi förklarade lite och sen släppte det.. Hoppas verkligen att jag klarar det! Orkar inte plugga den här skiten en gång till!

Resten av fredagen spenderades på stan med lite shopping och fika, innan festkvällen drog igång! Det enda stället som var öppet var Harrys, så vi och 40-taggarna dansade ikapp, men det var kul ändå! =)

På lördagen gick jag och Amanda och kollade på Kalmar-Slott, ett måste om man befinner sig i här! (måste vara stadens största turistattraktion!). Sen åt vi thaibuffé tills vi nästan spydde!

Summa summarum: En toppenhelg helt enkelt! Nu saknar jag Amanda här, är så tomt när hon åkt =(Kalmar SlottAmanda inne på borggården.ATT GÖRA EN PUDEL...

Jag är verkligen dålig på att uppdatera min blogg just nu...beror på att jag läser tre kurser samtidig och en av dem är kalkyleringen som jag tentar av på fredag! All min vakna tid går åt åt att plugga..idag har jag varit på bibblan mellan 10-18.30, sen har jag suttit med kalkylering och en redovisning som skal ske imorgon om bilder och motbilder inom organisering. Känner mig inte särskilt förberedd, men det får gå endå! Vi har valt att skriva om den europeiska svastikan (hakkorset) och den asiatiska.

Min kompis Linnéa har just nu lite hårångest, då hon har varit dumsnål och gått till en billig frisör på Walmart (!), tydligen kan man göra allt där, men med lite olika resultat! Hon blev i alla fall inte nöjd, vilket är tråkigt, jag tycker det var fint faktiskt!

Alla har vi gjort detta misstag, att vara dumsnål (särlskilt hos frisören verkar det som) och kommit därifrån med en frisyr man hatar men inte vågade klaga på när man väl satt där.. Här är mitt misslyckade frisörbesök:

"Jag kommer ihåg när jag fick en befängd idé att permanenta håret (nej det var inte på 80-talet utan 2007…) valde en billig hårfrisör som generellt bara klipper pensionärer och utvecklingsstörda (inget illa menat) men jag borde ju ha fattat bättre..slutade med att mitt hår stod som en pudelfrilla runt huvudet, istället för de stora böljande lockarna jag hade föreställt mig.. Jag gick hem gråtandes och försökte desperat kamma och tvätta bort permanenten, vilket bara förvärrade saken, man får ju nämligen inte tvätta håret på ca. 3 dagar efter man har permanentat det.. Summa summarum: jag fick ha uppsatt i ca 6 månader innan det värsta hade lagt sig!"Tyvärr (eller tur kanske) så har jag inget foto på detta, så jag kan inte dela med mig av mitt lidande! Idag kan jag skratta åt det, men då..usch då grät jag!

FACEBOOK

Har precis kommit hem från bion..såg The Social Network. Den handlar om hur Facebook skapades! Den var riktigt bra! Är sjukt imponerad! Jag vill också skapa nått på en vecka, och tjäna hur mkt som helst! Visste ni att Facebook har ökat med 200 000 000 medlemar på 1 år!! Och är i dag värt ca. 25 miljarder dollar! Fan att jag är så okreativ!Vi håller på att läsa en kurs nu om Affärsutveckling och Entreprenörskap, och bara där har vi svårt att komma på en bra affärsplan..tror jag måste plugga lite dataprogrammering, det verkar vara det som man tjänar de stora pengarna på..synd bara att jag är så dålig på datorer och att se mönster etc..

En helt annan grej..den 18 Janurari åker jag och hela min familj till Egypten! Ska bli så mysigt att umgås en hel vecka med mamma, pappa och Amanda, känns väldigt lyxigt! =) Anna Bou har gett mig massa tips på what to do, and big no no! ska bli spännande, jag hoppas att jag får med mig någon att åka och kolla på pyramiderna! Tack pappa för att du tillslut gav med dig!
Ps. Visste ni att Mark Zuckerberg, som skapade Facebook är född 1984..samma år som mig! Helt otroligt... Ds.RSS 2.0