EN HELT VANLIG TORSDAG

Saker som gör mig arg och frustererad just idag:

  • Att jag måste tentaplugga, när jag skulle kunna kolla på Grey's Anatomy istället..Hatar tentor..imorgon får det bära eller brista, Integrated Marketing Communication - here I come! =)
  • Att Blondinabella försvarar sina pälsinköp med att säga att det är miljövänligt! Att bära päls är ALDRIG rätt! Mår illa över hennes okunskap och ignoranta beteende!
  • Att det finns så mkt farliga gifter i alla saker vi använder, som faktiskt påverkar oss hormonellt. Visste ni att i en normal klass i Danmark, så är 8% provrörsbarn! Detta för att alla miljögifter påverkar oss, och gör att vi får svårare och svårare att få barn!
  • Att jag fortfarande har kalkyleringen hängande över mig som ett stort svart moln!
  • Att det är påväg att bli vinter, jag hatar vinter, kyla, snö och mörker!

Bra saker idag:

  • Jag har hittat en ny tuggummismak som jag gillar! Stimorol:Shift - Raspberry.
  • Att jag fick mer pengar över än jag trodde när jag betalat mina räkningar!
  • Att Maria förgyllde min morgon med massa sms och telefonsamtal!
  • Att jag känner mig gladare än på länge!
Summa summarum: Livet är gott, trots puckade brudar som Blondinbella!





Ciao!

BY THE WAY 7...

Sitter och läser gamla inlägg från min utbytestermin i High Wycombe, England, och oboy vad jag längtar tillbaka! Jag önskar att det var oktober förra året nu, och att jag hade allt framför mig!
Emelie (den jäveln) =) åker till London i november med en kompis, och jag är avundsjuk! Jag vill också!!!

Huset med den gula dörren, är vårt hus! Fint va!?

Vårt hus på 240 Totteridge Road, kortet måste vara taget 1 veckan med tanke på all snö!

SATURDAY NIGHT LIVE!

Saker jag gör en lördagskväll..hemma!
Denna helg har jag vigt till min egen! Idag är det lördag, kl. 22.19, och jag sitter hemma i sängen, läser massa bloggar, dricker te, äter godis (fast jag inte borde) och har tända ljus! Mysigt! Kände att jag behövde lite egen tid att tänka, återhämta mig och plugga.. Har tenta nästa vecka..

Eftersom det är helg så slog jag till med fin-middag i min ensamhet. Bara för att man inte har en kille att äta en romantisk middag med betyder det ju inte att man inte kan göra det själv! Jag älskar att laga mat, och försöker hinna med det så ofta jag kan! När jag var yngre ville jag bli kock..men sen blev jag ju som bekant reseledare istället.. hm vad hände..? Tror jag såg för mkt storkök (ICA Flygfyren) och insåg att jag verkligen inte ville jobba som "kock" i ett sånt! Vill ju jobba på en  fin restaurang som i filmen "Kärlek på menyn". =)

Min middag idag bestod av:
Biff med ungstekt potatis, med en tomat och ananas salsa och grönpepparsås. Gott var det!




Förövrigt så har jag suttit och tragglat med Kalkyleringen, en uppgift tog mig ca. 3 timmar att svara på! Herregud, jag måste verkligen vara en "slow-reader", eller kanske "slow-understander".. Uppgiften jag skulle räkna ut bestod av nuvärdesberäkning, annuitetsberäkning och kapitalvärdekvot..låter kul va? Förstår ni nu varför det tog mig så lång tid att bli klar med uppgiften?!




MUSTASCHKAMPEN!

Blir så glad av att se att mitt läsarantal på bloggen ökar! Nu är jag uppe i ca. 25 pers!! Whooho! =)

I helgen så hade vi Englands Reunion! (vi som bodde ihop på 240 Totteridge Road). Det var superkul! Vi träffades tidigt, och lagade tacos ihop, sen kom spriten fram! Vi hade köpt en Jägermeister att dela på, så Daniel (Gudfadern) drog igång dryckesspelen, och vips så var drickat slut!!



The Godfather!



The Jägermeister!



Emelie med sin Pims - Engelsk "Sangria".




En glad Karro!


Detta resulterade i att varken jag eller Emelie kom vidare..eller jo vi var såklart få Mustasch-festen, för att hedra Mustaschkampen, vilket nog var årets happening (?) i Kalmar..



Jag och Kakan på Mustach-festen, Karin med sin skogshuggar-musche, och jag med min franska-musche!



Sussie med sin Pornstar producer-musche och Anna med Hitler mustach!


...sen var vi så trötta att vi drog till Max, som ÄNTLIGEN har öppnat här!!



Jag ser ju sådär lagom sliten ut vid 02.00..men gott var det!


Ciao!

SOLEN, LJUSET OCH LYCKAN!

Hur vet man om man fått en släng av höstdepression? Känner mig så nere, lite ledsen liksom, men vet inte varför.. Känner mig lite ensam, fast jag har vänner runt omkring mig. Det som känns jobbigt är dock att mina Norrtälje-vänner är såå långt borta (för att inte tala om Linnéa!) Jag tar även allt personligt, så ni vet. =) Kände såhär förra hösten också! Fast då var det mkt värre! Min räddning då blev en härlig resa med mamma till Tenerife. Kan det vara så att jag behöver solljus? Efter ha bott ca 3-4 år med konstant sommar, så är jag kanske beroende av solen? Är ju alltid glad när det är sommar och varmt, och man blir bruuun! Gud vad jag saknar att vara brun!! Nått jag får se fram emot istället för att gräva ner mig är att jag och mamma, kanske Amanda (och pappa om vi tjatar riktigt hårt) kanske ska åka utomlands till värmen i Januari! Hoppas hoppas hoppas!
Just nu så känns det som om allt är jobbigt och går emot mig.



Sommaren när den är som bäst!

DATE NIGHT

Igår så var jag på fin-middag hos Maria Larsson! Hennes bror som är kock, och jobbar på en fin restaurang i Vall torance, Frankrike, var och hälsade på! Han lagade en utsökt 4-rätters meny till oss! Fy vad gott det var, restaurangmat hemma! Så här såg menyn ut:

Aptitretare: Sparrissoppa med rostad parmaskinka

Förrätt: Västkuströra gjord på räkor, kräftskärtar och färskost inlindad i råraka




Huvudrätt: Biff med mandelpotatis, kantarellsås och tomat, melon och ananassallad

Efterrätt:
"Chokladkaka" med varm rinnig mörkchoklad innuti, vaniljglass

Till detta så avnjöt vi olika viner! Underbar kväll, bland det godaste jag ätit, bättre än på restaurang! Och ja, jag gillade tillochmed kantarellsåsen! Kanske jag håller på att bli vuxen trots allt! =)

Allt detta fick vi för endast 150 kr, helt otroligt! Kommer leva länge på denna matupplevelse!



Jag, Emelie, Maria och halva Viktor

WHATSAPP!

Måste bara dela med mig av en ny upptäckt! Alla ni som har iPhone borde verkligen skaffa den! Det är en app som kostar 7 kr och heter "Whatsapp", med den kan man skicka gratis SMS till alla i hela världen, förutsatt att de har iphone eller Blackberry! I Love it! Snacka om att mobilräkningarna kommer sjunka! =)

Ni som har iPhone eller Blackberry, skaffa den idag! Tack Emelie som gjorde mig uppmärksam på denna app!

Till någonting annat..på lördag ska vi som bodde ihop i High Wycombe, England ha reunion! Ska bli superkul! Vi ska äta tacos och dricka Jäger som var våra stående inslag under utbytesterminen! Jag längtar! (efter att träffa Karro, Daniel och Emelie alltså!)



The IKEA-house gang!

Tyvärr så kan jag inte lägga upp så mkt bilder, eftersom jag har glömt min kamera hos Maria..hoppas få tillbaka den snart!

Ciao!

ABC..

Allvarligt! Ni fattar inte hur tråkigt det är att skriva 2 sidor om ABC (Activity-based Costing) metoden! Jag dööör! Och det enda jag får för besväret är 1 ynka poäng med mig till tentan...jag funderar starkt på att hoppa denna uppgift! Eller funderar, jag gör det helt enkelt..gud vad lat jag är...

Igår var vi ute på Kåren, som kommer läggas ner 1 november, det var som vanligt trashit, billigt och massa småbarn (90-91:or). Men det var även lite nostalgiskt! Hur många kvällar har man inte spenderat där..innan alla småbarn kom till Kalmar! Roligaste var när Anna Bou stötte på sin snygga granne K, och försökte övertala (?) honom om att det måste vara jätte jobbigt att ha distansförhållande som han har med sin tjej..han tyckte inte det.

Idag har vi ätit på MAX som har öppnat här! Finally! Det var supergott och halva Kalmar var nog där! Imorgon börjar mitt nya liv...igen.

ÖVERRASKNINGAR...

Är just hemkommen efter en supermysig Afterwork (aw) med fina tjejerna Sussie, Anna och Maria, samt Marika och gänget! Vi intog O'Learys  där man fick buffé och ett glas vin/öl för 69 kr! Är inte det otroligt bra!? Är sjukt nöjd med att jag både åt och drack för endast 186 kr ikväll! Student som man är måste man ju spaaaraaaa..vilket jag inte är så bra på..shoppade en "kavaj" idag.. tror att den kan bli supersnygg till en svart topp eller klänning! =)




Igår fick jag veta (genom facebook) att Mr J är tillsammans med en liten spansk brud som är typ 19 år..och att de blev tillsammans 1 vecka (!) INNAN vi gjorde slut! Fy fan vad kränkt jag känner mig..är jag inte värd mer respekt..tydligen inte..tack för de 5 åren. Sen att han är så puckad att han lägger ut sån info på FB får ju stå för honom själv..

Men livet går vidare, och jobbiga saker kommer alltid att ske, jag är bara så glad att jag alltid har familj och vänner som alltid ställer upp! TACK!



Maria, jag och Fia!



Linda, Maria, Emelie, Anna Bou och Sussie!


God natt!

GREY IS THE COLOUR!

Det är sant! Jag har missat hela grejen med Grey's Anatomy! Hur har detta varit möjligt? Dock så tas det igen med råge nu ska ni veta! Jag streamar alla säsonger från icefilms.info, en jätte bra sida! Nu ligger jag på säsong 2, och det är sååå bra! Är lycklig över att det finns 5 säsonger till! Whiihoo! Grey's Anatomy blir lite som min morot, istället för godis så kan jag belöna mig själv med ett avsnitt eller två! I love it! =)



Grey´s Anatomy - gänget!


I dag, nu på kvällen så har jag varit hemma hos Sussie och tittat på "Bonde söker fru", eller det var egentligen bara jag och Anna Bou som tittade..och så bakade vi muffins - äpple och kanel och kardemumma! de blev jätte smarriga!



Vi satt och pratade om hur skönt det var att vi inte gick ut ikväll, utan vi får oss en god natts sömn och vaknar och är pigga och glada, utan bakfylla! Det är nästan det är värt att bli nykterist pågrund av det, den känslan när man vaknar, och har sovmorgon, och mår bra, man kan ligga kvar extra länge i sängen och bara njuta! Det är lycka!

KANELBULLAR OCH SVAMP!

Helgen i Norrtälje har varit härlig! Har mest tagit det lugnt, vilket har varit skönt! I torsdag och fredags så umgicks jag med min syster ganska mkt, som kommit hem för att träffa mig! (lite i alla fall..) sen har jag lekt mkt med Fia, men vi har mest suttit och pratat och tittat på Idol (jag hoppas Olle eller Linnéa vinner..) I lördags så var mamma och jag ute i skogen och plockade svamp, jag älskar det! Vädret var fint, och det är alltid kul att vara ute i skogen! Jag gick ju både på Mulle och Strövarna när jag var liten, and I know how to handle a knife!..eller inte. Det minns väl ni som såg mig med blodet rinnande ner för handen efter att försökt tälja en pipa, jag täljde  mest på min egen hand istället, och fick sy 4 stygn! Vilket dock gjorde mig till den coolaste ungen på dagis, eller om det var fritids! I alla fall så var mamma och jag ute i skogen och plockade svamp, jag hittade ca 2 liter och mamma en halv liter, hon gick mest på svamparna, eftersom hon inte hade glasögonen med sig och därför inte såg dem.. =)



Endel av den svampen vi hittade!


I söndags så var vi och hälsade på mormor som ligger på sjukhus, det var både jobbigt och roligt att träffa henne, jobbigt för att hon är så dålig, roligt för att det är min mormor. Jag hoppas att hon blir bättre, lilla mormor.

Idag så har det varit kanelbullens dag, vilket såklart måste firas! Jag har köpt kanelbullar, som redan slunkigt ner..gott var det! =) Han inte ens ta en fin bild på dem, innan jag kastat mig över den ena.. Imorgon börjar mitt nya liv..



Mumma kardemumma! ...nej kanel!

Ibland så kan man inte annat än att skratta..tex idag så handlade jag på ICA (fan vad dyyyrt det blev!) och jag vann! Man får nämligen en lott varje gång man handlar ICAs egna varor, och äntligen så vann jag! ...en tandkräm, ICAs egna..varför får jag aldrig vinna bilen eller resan! Gahhaaa!



BLOG AWARD!

Japp det är sant! Jag har fått en "Blog Award" från min kära vän Linnéa! Lite töntigt, jag vet, men kul kul kul! =)
När man får en sån här award så måste man följa vissa regler. Jag måste nu berätta 7 saker som jag inte skrivit om tidigare, borde ju bli ganska lätt för mig, eftersom min blogg är så satans tråkig! So lets gooooo:

1. Jag har tvångstankar - de var värre när jag var liten, men vissa finns fortfarande kvar! De kan variera lite från gång till gång, men oftast så är det att tex. somna med huvudet åt samma håll, annars så kan nått hända, eller öppna en dörr, stänga den och sen öppna den, tvätta händerna 2 gånger med fast tvål och en gång med pumptvål.. (nej det sistnämnda är inte jag, utan min vän Fia!) =)

2. Som liten så åt jag nästan ingenting, eftersom jag antingen var allergisk mot maten eller såg mamma peppra i den..hm jävla unge! Saker jag var/är allergisk emot: tomat, choklad (jag veeet, hur kan man vara det!?) citrus, röd frukt, endel nötter och sköljmedel etc. Idag så reagerar jag dock inte så starkt på det, utan kan äta dessa grejer ändå...i "lagom" mängd.

3. Jag och min barndoms-bästis Linnéa, lekte med barbie och dockor fast vi var för gamla.. (12!!) Vi lekte också bartendrar, men Linnéas mamma tyckte inte vi skulle leka sprit-lekar när vi var 10, (klok kvinna) så det fick vi ge upp, men barbie..ALDRIG!

4. Jag älskar katten, ALLA katter!!
Skulle gärna vilja ha en katt i Kalmar, men tror inte den skulle trivas på 21 kvm.. =( Utomlands så klappar jag alltid katterna fast man inte får, min favvo katt just nu heter Nisse, och bor hos min mamma och pappa! Han är såååå söt!!



Nisse!


5. Jag var livrädd att få vatten över huvudet när jag var liten, vilket gjorde hårtvättningen till en pina! Jag var rädd för att drunkna!

6. Jag spelade fiol från 4 års ålder tills jag var 18..
Ja, jag var en tönt, jag veet! Inte var jag särskilt duktig heller, eftersom jag aldrig övade. Jag hade dessutom min pappa som lärare, vilket gjorde fiol-lektionerna till en enda stor bråk-session!

7. Min största hobby är att shoppa,
om man kan kalla det för en hobby! Det tycker jag man kan! Vissa spelar hockey eller dansar, jag shoppar!



Japp, här har ni mina hemligheter..eller alla är ju inte så hemliga. Den blogg jag väljer att nominera till "Blog Award" är...
trrratrratramm tatatdamm..

mlisod.wordpress.com - min klasskamrat och vän Emelie, som jag tänkte ge en spark i baken så hon börjar blogga ordentligt igen!! Detta är din utmaning Emelie! Förövrigt så skriver hon roligt och målande när hon väl bloggar!

appropå nått helt annat, så är jag hemma i Norrtälje i helgen! Det är sköönt! Kul att träffa familj och vänner, se min älskade hemstad och bara njuta! Ikväll blir det taco-kväll hos Elin, det ska bli mysigt, lite fredagsmys helt enkelt! Jag säger som anna Bou och Färjan-Håkan brukar säga - "Det är inga konstigheter!"

Ha det gott i solen!
Ciao!


RSS 2.0