BY THE WAY 6...

Vad trött jag blir på mig själv!! Äntligen ringer tandläkaren upp mig, och berättar hur hon har sett på saken, att hon inte gav mig nått pris, att hon syftade på priset på en hård bettskena och att mellanskillnaden mellan den jag har nu och en hård är liten etc. Att det var ju så länge sen jag gjorde en och att priset ändrades 2008. Men hallå!!! Jag sa till henne i Augusti att min gamla skena var från 2005 och kostat 800 kr och då sa hon till mig att den kostade ungefär samma idag som då. Bullshit!

Fan att jag ska vara så feg på att argumentera! Jag känner mig lurad, men vågar inte säga det, jag är helt enkelt konflikträdd, och nu får jag alltså skylla mig själv och punga upp med 1000 kr mer än tänkt! Varför tycker jag att det är så jobbigt att ta en konflikt?? Stå upp för min sak, när jag vet att det var jag som hade rätt denna gång! Måste vara midervärdeskomplex..att jag ser henne som en aktoritet, och då vågar jag inte säga emot henne... (chefstandläkaren alltså).

Shit!

BRUNT ÄR SAND!

Så sitter man här igen och tentapluggar..gud vad jag hatar det! Jag är så dålig på att komma igång, därav detta blogginlägg istället! Helgen har varit relativt lugn.. I fredags så pluggade jag hela dagen och kvällen, bjöd mig själv på tacos för att muntra upp mig! I lördags så var jag på inflyttningsfest hos Maria och Simon, det var väldigt kul! Det var mkt folk, och många jag inte träffat på länge! Vi skulle gå vidare till Harrys efter det, men kön var så lång att vi gav upp..så jag gick hem istället, vilket var bra eftersom jag behövde plugga igår.Så här ser det ut när jag pluggar...te, godis, ljus för stämmningens skull, och facebook..Hmm inte så effektivt kanske!

I somras så gjorde jag en bettskena hos tandläkaren, som jag ska ha när jag sover eftersom jag pressar och gnisslar så mkt tänder. Nu är den äntligen färdig, och min pappa var och hämtade ut den. Plötsligt så var den 1000 kr dyrar än de sagt att den skulle vara! Arg är jag, och har suttit i telefon med tandläkaren i morse, och väntar nu på att chefstandläkaren ska ringa upp mig, då jävlar...!! Undra om man kan få tillbaka mellanskillnaden på vad de sagt att den ska kosta och vad den egentligen kostade?? Mmm vi får väl se..

Idag vaknade jag, drack vatten, duschade, och märkte sen att mitt vatten var brunt! Äckligt!! Jag ringde till mitt fastighetsbolag, så jag hoppas att de kommer snart och fixar detta! De trodde att de håller på och bygger någonstans och att ett rör gått sönder eller nått, så jag får in sand i mitt vatten. Känns ju kul att jag drack av det förut! =(
Jag försöker odla Mynta, men det går inte så bra, den vill bara dö hela tiden!!
Ser ni vad den hänger.. =(


Nej nu måste jag verkligen ta tag i pluggandet, mot Business Relationships-världen!

Ciao!

DET HÄNGER PÅ HÅRET!

Idag har jag klippt mig! Och inte lite heller.. jag har klippt page, fast en lite längre! Jag är faktiskt mkt nöjd! Mitt hår var så slitet, så det behövdes verkligen kapas! Lite ovant känns det dock!
Försökte locka håret lite på andra bilden, men det syns ju verkligen inte! =)


Nu på kvällen har vi haft gospelkonsert i Kalmars domkyrka, med en kör från Uganda! Det var verkligen kul och lyckat! Publiken verkade gilla det, och kören från Uganda var verkligen häftig! De var jätte duktiga, så vi i svenska gospelkören hamnade med all rätt lite i skym undan! =) Tror även att tidningen var där, så jag ska försöka lägga upp lite bilder senare, jag hade tyvärr inte kameran med mig..vilket misstag! De från Uganda hade jätte vackra kläder!
TRÖSTPRIS..

Ja det gick ju som väntat i valet...fyra blåa år till. Det är väldigt lätt att rösta blått när det redan finns ett säkerhetssystem i Sverige, även om det nu kommer fortsättas nermonteras, som man kan luta sig tillbaka på när det blir svårt. Undra hur det kommer se ut om 20 år, kommer mina barn kunna växa upp och känna trygghet? Lite roligt är det dock att de som röstar blått och kallar de Rödgröna för bidragspartier, ofta är de som sitter längst upp i Statens knä, med både studiebidrag och bostadsbidrag...dags att tänka om kanske?

Värst är dock inte Alliansen seger, utan att Sverigedemokraterna kommit in i riksdagen..man skäms ju över att vara svensk just nu...över 5% av Sveriges befolkning är så lågbegåvade och outbildade att de faktiskt tror att invandrare är ett hot mot Sverige, fattar de inte att det är invandrarna som försvenskar Sverige, gör att vi behåller våra traditioner, som vi annars kanske skulle glömma bort!? Jag blir så trött..För att trösta mig efter denna förlust och skamval, så har jag shoppat mig en höstjacka! Check it out!

http://www.topshop.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?beginIndex=0&viewAllFlag=&catalogId=33057&storeId=12556&categoryId=226022&parent_category_rn=226021&productId=1982193&langId=-1

Nått annat kul som jag har gjort idag var att sjunga i Linné Universitetets gospelkör! Gud vad kul det var! Det var ju ca. 7 år sen jag sjöng i kör eller på annat sätt. Imorgon ska vi har konsert i Domkyrkan i Kalmar, med en gospelkör från Uganda! Häftigt är det! =)

Nej nu ska jag sova och drömma mig bort till bättre tider!

Natti natti!

LÄTT VAL!

Snart är det val i Sverige, närmare bestämt på söndag, den 19 september! Själv har jag redan röstat, och jag röstade på Socialdemokraterna, as usual.

För mig känns detta val extra viktigt, eftersom jag kommer vara färdig med min utbildning i vår, och alltså ska ta mig ut på arbetsmarknaden! Lite läskigt är det, tänk om jag inte får ett jobb, eller ett som jag vill ha.. Med tanke på att jag har pluggat så får jag inte någon arbetslöhetskassa om jag inte skulle få nått jobb, och vad gör man då? Börjar plugga igen...?

Som de flesta opinionundersökningarna visar så kommer nog (tyvärr) Alliansen att vinna detta val igen..vilket nästan får mig att gråta av frustration! Alla har vi olika åsikter, och de jag skriver här, är mina.. Jag tycker att det är väldigt själviskt att rösta blått, jag blir rädd över vilken arrogans hälften av alla Svenskar visar upp. Om Alliansen vinner i år, så kommer yttligare 75 000 människor bli utförsäkrade ur arbetslöshetskassan tills nästa valperiod. Människor som tvingas söka socialbidrag eller ta ett jobb som de för tillfället kanske inte fysikt eller psykiskt klarar av, tvingas att arbeta trots svåra sjukdomar, då försäkringskassan inte godkänner sjukförsäkring. Vart tog Sveriges empati vägen, vill vi verkligen ha ett samhälle som liknar USA, där bäste man klarar sig själv, skit i andra, bara jag har det bra?

Är det inte vi som är starka och friska idag, som borde stå upp för de svaga?? Är det inte vi som borde fajtas för att de ska få en dräglig vardag, vi som faktiskt har ork? Är det inte mänskligt att vi som faktiskt kan betala skatt gör det, så att alla får lika sjukvård oavsett kön, inkomst, samhällsklass? Detta trodde jag var en av våra grundläggande instinkter, att ta hand om de som behöver en hjälpande hand? Jag tror på karma, om jag satsar på alla idag, på de som behöver hjälp, så får jag kanske förhoppningsvis hjälp när jag behöver. Kanske är det jag som får ett svårt sjukdomsbesked och behöver vård nästa gång, blir arbetslös, skadar mig, blir ensamstående mamma eller fattig pensionär.

Hmm svåra frågor, lätt val.. på söndag avgörs det..är ni med eller mot mig!? =)


DRÖMRESAN!

Vad är ert drömresemål? Jag tycker det är svårt att komma på ETT! Det finns ju så många platser att se och upptäcka! Men om jag ska välja ett så skulle jag vilja åka till Argentina! Tänk att få uppleva Buenos Aires! Maten, musiken, kulturen, tangon! Hela atomsfären! Tänk att få se de storslagna vattenfallen i norr, och uppleva en soluppgång i eldslandet! Sen att de pratar spanska är ju ett plus, då jag får möjlighet att utveckla min spanska! Börjar bli ganska duktig nu faktiskt! Efter en sommar på Stockholms Turistbyrå, där jag blev tvungen att damma av min spanska och verkligen prata, så känns det kul och jag skulle verkligen vilja åka till ett land där man måste ta till sig språket!

Min faster åker till Argentina i slutet på Oktober, och jag är verkligen avundsjuk! Jag älskar Sydamerika, efter att ha rest i Brasilien och Bolivia!Tango! Argentinas själ!
Eldslandet!
(Patagonien)


Solresor har rundresor till bla. Argentina, check it out! =)

http://www.solresor.se/resa-till/
http://www.solresor.se/resa-till/Tema/kampanjer/bli-resereporter/resereporter/

TRÄNING GER FÄRDIGHET...

Helloj! Fy vad jag är slut! Har precis kommit hem från ett träningspass, medium style, men det kändes intensiv! Men det är väl så det ska vara! Idag köpte jag nya träningskläder! Alltid kul att träna i nya kläder, känns som om själva träningen i sig blir roligare då! Här är jag i min fina nya mundering..inte så lätt att ta foto med självutlösare, så ni får ursäkta kvalitén på bilderna!Om ni undrar varför jag ser så röd ut, så är
det föra att dessa bilder är tagna EFTER träningen!Fina jackan! (med reflex!)Ni kommer kanske ihåg att jag berättade om bruden som bodde i min lägenhet under våren och inte städade ur den...vi går samma kurs nu, och imorgon har vi seminarie ihop! Hur stor är chansen! Vid är 150 st på kursen, och bara 20 st per seminarium, men nog hamnade jag med henne alltid! Hm, känns lite jobbigt, mest pinsamt för henne dock.. ge mig styrka!

Nu ska jag plugga lite..har ju börjar en distanskurs parallellt med mina vanliga kurser, så har väldigt mkt att göra nu..det är kalkyleringen som jag går som distans nu..annars så kommer jag aldrig sätta den!

Ciao!

Weekend på Öland!

I know, I'm baaaad! Fan jag suger ju verkligen på att blogga, då jag nästan aldrig känner mig inspirerad till det! Tacka vet jag min vän Linnéa, som bloggar om sitt nya Housewife-liv i Alabama- USA!! Hon är duktig på att uppdatera och skriver så roligt!! Har ni inte läst hennes blogg, så kommer länken här: skruttplutt.wordpress.com

Här i Kalmar har det varit full rulle sen jag kom tillbaka från Mallis! Mkt i skolan, såklart, och sen åkte jag och tjejerna på en Weekend till Öland, där Lindas familj har en stuga vid Böda Strand! Det var en underbar helg! Vi kom dit på fredagen, som vi spenderade på stranden (ej badandes, men sandslottsbyggande!) och sen gjorde vi en smarrig Lasagne och spelade När och fjärran-spelet..jag vann inte..
På lördagen var vi ute hela dagen, vi tog en långpromenad runt Böda, och sen åkte vi till Raukarna och satt och mös i solen! Härligt var det! Kan ju dock säga att det känns som vi inte gjort annat än att äta och dricka denna helg, rullade hem på söndagen!På Böda Strand - Öland
Vindrickande tjejer!


För övrigt så har jag faktiskt tagit tag i mitt tränande igen (trodde ni inte va!?) och har hittills tränat 1 gång..fan vilken träningsvärk jag hade dagen efter..otränad? oh yes!

Satt och tänkte lite på England i dag, och jag saknar det verkligen! =( Allt vi gjorde, alla människor vi mötte, och universitetet..huset vi bodde i och vår galna landlady Paula, som gick om kring med poker-mössa..Karro och jag i HW!

I onsdags så gick vi ut på Volym, det var ritigt kul! Skulle dock vara en DJ från Australien där, han som gjort remixen på "We no speak Americano", men honom såg vi inte till..tror de ljög för att locka folk.. Som vanligt var vi lite överförfriskade..men gick ju bra ändå! =)That's all folks!

BACK TO BUSINESS!

Hemma igen! Ni skulle bara veta hur underbart vi har haft det =) Vi åkte ju ospec som sagt, och visste ju inte vart vi skulle hamna! Vi kom till Alcudia, och Viva Blue som är ett fyr-stjärnigt hotell! Vi hade en stor två-rums lägenhet, högst upp med utsikt över hela hotellområdet! Vi hade två stora poolområden, varav ett endast var för dem över 18 år! Skönt! Vi fick också halvpension inkluderat! (frukost och middag) Det händer ju aldrig! (Jag som jobbat som reseledare borde ju veta) =)El hotel!
HotellreceptionenRelaxpoolen (18+)

Emelie på balkongenNöjda är vi i allafall, dagarna spenderade vi på den 14 km långa vita stranden eller vid hotellpoolen! Trots att vi fick middag på hotellet, så gick vi ut och åt nåstan varje kväll, då det känns lite tråkigt att bara vara på hotellområdet med alla 10 000 barnfamiljer.. Helt otroligt vad mkt barn det var, och tyvärr föräldrar som inte kan uppfostra sina ungar..speciellt svenskar..fy fan! Jag ska aldrig ha barn..eller om jag ska det så ska det vara drillade till 1000, ungefär som en hund! Hahahahaha!Playa del Muro

Sand mellan tårna! =)


En dag så gjorde vi en utflykt till Palma, huvudstaden på Mallorca. Helt underbar stad, men jag älskar ju Spanien, så det var ju inte så oväntat att jag skulle tycka om den!
Jag i Palma!I AlcudiaEmelie var lite skeptisk till gratisk-shoten vi fick..hon tror alltid att hon ska bli drogad! Hahaha!

Det var alles för nu, ska återvända till böckernas värld och läsa lite om Business Marketing!

Ciao!

RSS 2.0