The Fabric!

Som jag skrev sist så åkte jag ju till The Fabric i onsdags (eller som fransmännen säger La Fabrik!) Bussarna avgick vid halv tio och vi var inne i London runt halv elva. Skönt var det att bussarna stannade precis utanför The Fabric! För er som inte vet så är The Fabric det stora innestället nu i London, och de ligger i "meatpacking" distriktet! Vi var där på så kallad Studentkväll, 3000 studenter från olika Universitet runt om i London/england! jag kan ju meddela att jag läätt var den äldsta på stället! (förutom vakterna...) Stället var stort och faktiskt riktigt bra!! Under kvällen så spelade "the Glitch mob", tre dj's från Los Angeles! Coolt! =) Kvällen var ganska lugn och när klockan var 2 hade vi tröttnat och gick och satt oss på ett mat-hak och käkade den bästa maten hittills! Bra kväll med andra ord!Just nu är jag ensam hemma, Emelie och Karolina åkte iväg till någon pub (Daniel är i London), men jag orkade inte, ska ju till Barcelona imorgon.. Stackarna fick vänta på taxin i 45 min, sen raggade de upp två killar som körde dem in till stan i stället. Efter att de åkt kom såklart taxin (något sen!) och började banka på dörren, så jag blev rädd, så nu sitter jag på övervåningen och häckar!

Nu ska jag packa klart för min Barcelona-resa imorgon, hoppas på bättre väder där än här!

Puss puss!

Oh dear, oh dear, oh dear!

Så vad har hänt sen sist... hm.. Jo katten Psycho (Sisqo) har fått flytta ut, eftersom han var livrädd för oss och hela tiden bara ville ligga under min säng och trycka. Framåt midnatt kom han dock fram och ville kela och vara uppe hela natten. Tråkigt för honom att vi människor oftast brukar sova då bara... detta resulterade i att han sprang runt i huset och jamade (skrek) och höll oss alla vakna! Grr..! Han vägrade också äta, vilket inte var så bra. Men det slutgiltiga skälet till att han fick flytta var för att Daniel fick allergiska reaktioner av honom! Tråkigt, men lite skönt också! Paula tyckte att hon kunde ta Daniel och vi behålla katten, men det tyckte inte Daniel.. =)

I Lördags så var vi in till London igen, för lite äkta turistande! Vi hade riktigt engelskt väder - mulet och 8 grader varmt, men UTAN regn!! Helt otroligt! Så vårjackorna invigdes trots huttrande! Platser vi såg i London var; Big Ben, Tower Bridge, London Eye, Westminister-House of Parlament, Harrods (där det tom. var för dyrt för oss att titta..) De sålde bland annat Elton Johns röda flygel för 40 000 pund, på REA! Vi såg även Buckingham Palace!
Jag vinkade utanför slottet, och förhoppningsvis så såg Prins William detta, så nu väntar jag på hans samtal! =)Tower Bridge              Slottsvakt           Big Ben (på sne)       Buckingham Palace     Elton Johns flygel 

Skolan går fortfarande bra, lite mer att göra nu och vi börjar känna lite engelskt folk! På onsdag så ska vi åka på fest inne i London. Det är någon/några (?) som hyrt 5 party-bussar som tar oss in till London och den hippaste klubben just nu - The Fabric, där kommer vi festa tills solen går upp, då bussarna hämtar oss för hemfärd! Nice! Kostar bara 20 pund för allt! The Fabric - London!

Ta-ta!

Psycho alias Sisqo!

Ja så har man gått och blivit med katt här i england! En liten krabat som heter Psycho, men vi kallar honom för Sisqo eftersom vi satt och kollade på Kändis Big Brother när vi skulle bestämma namn, där det finns en Sisqo... för övrigt så är också Busshunter med där.. Drama! Katten fick vi av vår Landlady Paula som hade två katter som inte kom överens.

Tyvärr så är Sisqo väldigt rädd för oss, och har legat i den ihopfällbara extrasängen hela natten... Jag har alltså inte fått kela med katten än..bara göra rent kattlådan efter honom! Inte ok! Jag hoppas dock att han snart kommer fram från sängen och vill gosa lite!

Mjau!

BY THE WAY 2...

Fick ett härligt mail av Sillen, vår gamla Landlord, där han avslutade så fint med att skriva;

 - I do hope you will not make a habit of behaving the way you did! 

Ok.. om han hållt vad han lovat ang. boendets standard så hade vi kanske inte flyttat... BURN!

LONDON CALLING...Piccadilly Circus - i ett regnigt London!

Helgen spenderades i London! En helt klart galen helg, där inget blev som vi tänkt oss... Men roligt har vi haft! =)
Vår weekend började med tåg från High Wycombe Station (orten där jag bor!) till centrala London, resan tog ca 35 minuter. Vi bodde på Hostel 639, som ligger i Kensil Green, ca 15 min med tunnelbana in till Piccadilly Circus. Rummen var väl inte de fräschaste, men de dög. Fredagskvällen skulle spenderas på pubar, dock stänger nästan alla pubar vid 24, vilket inte vi visste, så det blev ingen riktig pubrunda...vi hann bara med en öl (eller ett glas vin) innan de stängde.. Trötta och frustrerade tog vi tunnelbanan hem till Hostlet, för att upptäcka att de hade en "bar" där! Jag, Emelie, Karolina och Roland (en holländsk utbytesstudent) spenderade 2-3 timmar där med att dansa dansa dansa! Det var vi och brasilianarna! Kändes som att vara i Brasilien på klubb.. Efter den kvällen så fick vi kärleksbrev instuckna under dörren hela helgen, snacka om att göra intryck! Hahahaha!Hela gänget samlat på Oxford Street. Jag gillar Emelies buttra uppsyn, ser ut som hon inte hör till kortet! =)Jag och Emelie vid den klassiska röda telefonkiosken!

Lördag var shoppingdag!! Vi åkte in till Oxford Street för lite hedlig shopping! Jag köpte bland annat en skinnjacka på rea, en klänning och en kofta! Tyvärr så spöregnade det hela dagen, så vi kunde inte göra någon riktigt sightseeing, vilket känns lite tråkigt! Men jag har ju 5 månader på mig! Lördagskvällen var vikt för "Clubing"... Vilket ledde till att vi först fick gå i ca 1 timme i killer heals (!!) för at hitta till klubben vi hade köpt biljetter till.. det visade sig att det var en "basement club". Den låg på en bakgata, jag tror vi var de enda vita där och vi blev kroppsvisiterade innan vi gick in! Inne så var allt målat i svart och all dricka serverades i plastglas..vilket gav en känslan av att bråk med dödlig utgång har förekommit... totalt så sov vi ca 3 timmar den natten!Skinnjackan och klänningen som jag köpte! (Klicka på bilderna så blir de större)

Saker jag lyckades pricka av på min lista var:
- Fotas i en röd telefonkiosk
- Åka röd dubbeldäckare
Jag vid Baker Street, stationen vi inte höll på att komma ut ifrån, då vi plankade..visste inte att det stod 5 vakter vid utgången..ops!

Inte en allt för lyckad sightseeing med andra ord!
Men som Sofia sa så brukar jag ju dricka te i blommig kopp varje gång jag hemma hos henne, så tycker nästan att jag borde få stryka den punkten med på min lista!

Imorgon är det dags för skola igen..börjar dock kl. 15, så sovmorgon får jag i alla fall!
Nu ska jag försöka ta igen lite sömn, så "Ta-ta"


TE I BLOMMIG KOPP!

Nu har det gått en vecka sen jag flyttade till england, och jag trivs väldigt bra! Skolan verkar bra, den är nybyggd och fräsch! Alla elever får ett id-kort, med en bild på sig själv..min bild ser inte riktigt klok ut! Detta kort måste man sedan ha runt halsen, eleverna har gröna band och lärarna svarta (så vi ska kunna skilja på varandra..) Jag har upptäkt att jag nog är den älsta eleven i hela skolan med mina mogna 26 år! Den näst äldsta utbytesstudenten är 23... Nej jag får inte alls lite åldersnoja! Kurserna jag ska läsa verkar bra, men ganska slappa..vi kommer tydligen in mitt i den engelska terminen, så vi behöver inte göra några inlämningsuppgifter osv. Dock har vi en kurs som heter Business Tourism Management, som verkar kul! Vi ska hålla i en konferens, där vi måste planera allt själva! Spännande! Vi är 9 st i vår grupp, var av jag och Emelie som är utbytesstudenter.

Huset med den gula dörren, är vårt hus! Fint va!?

Huset med den gula dörren är vårt hus! Typiskt engelskt! Mitt rum har det stora fönstret på övervåningen!Observera den ofantliga mängden snö, som lamslår hela Storbritannien! =)
Detta är endel av mitt rum! Visst ser det ut lite som i ett dockskåp!Igår hade vi "House-Warming-Party" i vårt hus för utbytesstudenterna! Det var mkt trevligt! Vi hade gjort egen bål som vi bjöd på och lite snacks. En rolig observation som gjordes var att trots att vi hade skrivt på inbjudan att man fick ta med sig det man själv ville dricka, så var det endast finnarna, holländarna och svenskarna som hade gjort detta.. Hur skall detta tolkas? Att vi är små-alkolister? =)


Me and Emelie!


För övrigt så ska vi åka till London över helgen! Fredag-söndag! Ska bli mkt kul!
Saker vi ska göra är:

1. Åka röd dubbeldäckare
2. Ringa från en röd telefonkiosk
3. Få en slottsvakt att skratta
4. Dricka te i blommig kopp
5. Se big-ben!

Utöver detta ska vi även shoppa! Vet inte hur jag tänkte när jag packade..har mycket kjolar och klänningar med mig, men nästan inga vanliga kläder.. Med tanke på att det är svin-kallt här (engelska mått mätt:+2 grader) så kan jag ju inte använda mina klänningar förrän i maj!

Vi ska såklart också gå ut på "clubing" på lördagskvällen, vilket ska bli spännande!
Bäst att Londonborna aktar sig, för svenskarna är på intåg! =)

Ciao ciao!


BY THE WAY...

...tack Emelie för hjälpen med designen på min blogg! Det blev jätte bra!

UP THE HILL WE GO...BRILLIANT!

Så är man äntligen framme i High Wycombe, världens centrum..i alla fall mitt centrum för de närmaste 5 månaderna! Man kan väl säga att jag och Emelie fick en minst sagt kämpig start på vår utlandstermin!

Det hela började torsdagen den 7 januari, day of departure, med att vårt flyg var inställt, på grund av snöoväder i London! Av ca 20 flyg till London den dagen var endast 3 st inställda, och vårt var såklart ett av dessa! Alla SAS-flyg gick men inte British Airways, som hade problem med att landa och ploga startbanorna på Heathrow, då Storbritannien endast verkar äga en snöplog!! Efter mycket om och men så fick vi tag på de 2 sista (!) biljetterna till London efter 4 timmars köande på Arlanda! Trötta men vid gott mod tänkte vi att "Nu kan det bara bli bättre!".

...trodde vi... 
Vi anländer till Herr Sillens hus i High Wycombe trötta och hungriga, och upptäcker att vi bor i ett ruckel, bokstavligt talat! Ni som vet hur min farmors hus ser ut vet vad jag menar med ruckel. Tänk er sen att det varken finns värme, varmvatten eller fungerande dusch! Det kom rök ur munnen när man andades - INOMHUS! Det kändes som att vara med i en dålig engelsk film när vi satt i det iskalla köket med jackor och halsdukar på och blev serverade uppvärmd mikro-mat, samtidigt som vår andedräkt stod som moln omkring oss. Emelie som ville försöka bryta tystnaden runt bordet började prata om "wienerbread".. Herr Sillen som redan har en aningen skev uppfattning om oss efter mitt fina mail till honom ang. pojkvänner, där han missuppfattade mig totalt och trodde jag skulle släpa hem nya killar varje helg, kollade lite konstigt på oss, men sa inte så mkt... 
Den natten grät jag mig till söms, iklädd mjukisbyxor, två långärmade tröjor, sockor, raggsockor och halsduk under ett lager av filtar med en värmefläkt blåsande på huvudet för att inte dö av köldskador.

Dag nr. 2 gick jag och Emelie till Accommodation Office och klagade på vårt boende och fick numret till Lovely-Paula, en tant med krut i! Hon älskar färgen orange och har hela huset fullt av får. Kvällen vi mötte henne hade hon på sig oranget läppstift, jockermössa och en leopard-fejk-jacka.. Huset vi fick titta på var som himmelriket, sååå fint! Vi flyttade dit dagen efter! Herr Sillen blev förstås upprörd och frågade om vi kunde tänka oss stanna om han fixade varmvattnet...ehh..NEJ! 

Har nu bott 3 dagar i huset "Up the Hill" dit även Daniel och Karolina - också från Kalmar flyttade in, och jag trivs sååå bra!! Jag bor i ett rum som ser ut som ett dockhus, och har värme! Huset ligger upp för en San Fransisco backe, och mkt gratis träning ges, särskilt eftersom det är snö och engelskmän inte vet hur man skottar! Idag på vägen till skolan, så gick vi förbi 2 bilar som krockat eftersom de inte har några vinterdäck!

Idag började skolan, och den verkar väldigt bra! Berättar mer om det sen, ska även försöka ladda upp lite bilder snart!


RSS 2.0