BOMBER OCH GRANATER!

Så var det dags för tre veckors lov.. Ser fram i mot det, men samtidigt inte, för det betyder att terminen snart är slut.. Jag har haft en underbar tid här i high Wycombe, mött så många härliga människor! Vissa som betyder mer än andra.. =)

Imorgon åker Emelie till New York och sen till Florida! Avundsjuk är jag, jag vill också till värmen och bli brun! Karro och Daniel har redan åkt hem, så jag blir själv här i "Ikea-huset". =(

Men på tisdag kommer J, om inte Birtish Airways beslutar sig flr att ställa in hans flyg.. de strejkar nämligen! Ska bli mysigt att ha honom här, men samtidigt känner jag mig lite kluven..
Sen kommer mamma och pappa, Ylva och Amanda, det ska bli så kul!! Sen avslutas lovet med världens-bästa-Maria! Ska bli så kul att hon kommer hit, vilken toppen helg vi kommer att ha!!

Senaste veckorna har det blivit ganska mycket fest här i High Wycombe! Känns som om alla börjar inse att vi bara har ca. 2 månader kvar, av vilka tre veckor försvinner pga. lovet!

Just det! Jag fick jobbet på  Kalmar Slott! Känns jätte kul! Väntar dock svar från ett till jobb som jag sökt, får se om jag får det eller inte, det är i Sthlm!

Annars så längtar jag till sommaren, vilket det känns som om att det är här ibland, då vädret bara blir bättre och bättre!! Nu kan man gå i bara kavaj på stan och en sjal, det tycker jag om!!

Har köpt lite fina sjalar här som man kan använda nu när det är varmare.. För övrigt så blir min nickel-allergi värre och värre, kan knappt ha dragkedjor på kläderna längre.. igår hade jag ett armband på mig som hade ett foder innuti så jag inte skulle få utslag, men visst fick jag det ändå! Ggrrr! Tråkigt, jag älskar ju bijoutierier (eller hur det stavas).

Ska börja skriva på min uppsats på riktigt efter lovet, men ännu känner jag mig för omotiverad... Vi behöver dock inte skriva en av de två uppsatserna, då vi redan klarat av de poängen! Whihiii!

Något som jag undrat över ett tag här i England är varför de har en kran med kallvatten och en med varmvatten, som inte går att blanda! Antingen så skållar man händerna, eller så förfryser man dem! Idiotiskt!

Lika idiotiskt är att de har vänstertrafik, då jag 4 av 5 gånger tittar åt fel håll, och håller på att bli överkörd..

På toaletterna i skolan har de handikappsnören, som man kan dra i om man skulle ramla ner från toan..dock är de förvillande lika spolsnören, vilket gör att man ibland drar i det, och hela toaletten börjar tjuta! Dumt!

En annan dum grej är att duschvattnet rinner ut på tomten, vilket gör det lätt för mögel att ta fäste, vilket vi har haft i vårt badrum, men istället för att åtgärda problemet så bleker man bara bort möglet med en superstark spray..ok..inte ok!

Förövrigt så har vår landlady Paula berättat att det går en yxman lös i skogarna här omkring som jagar tjejer med yxa...och att i Mickelsfield som ligger lite längre bort så beslagtog man bomber som en terrorristgrupp skulle spränga hela London med! Hohoho, här händer det grejer! Vårt hus är förövrigt uppsatt på polisens lista över knarkarkvartar, och förra året hade de en rassia här, då de slog in dörren, satte handbojor på de som bodde i huset då och genomsökte huset på droger och vapen..dock hittade de inget. Trevligt ställe vi bor på va!! Men annars så ska Totteridge vara ett lugnt område... Jaha!

Knarkarkvarten med den gula dörren!
En lugn gata i High Wycombe...eller? =)

Emelie solar på vår trapp!

Jag och mina fina roomies!

Ciao bella!

+15 GRADER OCH SOL!

Vill bara göra er i Sverige lite avundsjuka och berätta att idag, här i High Wycombe, England, har vi +15 grader och strålande soool!!! =)Nu dax för skola! =) See you later! 

ST. PATRICKS DAY!

Jag som hela tiden har sagt att skolan är så slapp här, har helt plötsligt fått mkt att göra.. 2 upsatser á 3000 ord ska in i maj + 2 tentor (TCA) som också skall göras i maj! Panik! vad kom detta ifrån!? Ja ja.. jag har i alla fall börjat med ena uppsatsen (skriver om AB Glasrikets marknadsföring), hoppas vara relativt färdig med den innan lovet, vilket tyvärr ser svårt ut just nu! Det finns ju så mkt annat kul som jag vill göra i stället! =)

Idag så är det St. Patricks Day, dagen D då alla går till puben! Får se hur det blir för oss.. Jag ska ha intervju med Kalmar Slott imorgon, så jag ska ta det väldigt lugnt i så fall. Är faktiskt rätt nervös inför den, då jag har en tendens att sabba intervjuer..

På fredag så ska Laura och Liisa (från Finland) ha sin födelsedagsfest här hemma hos oss, eftersom de själva bor hos en värdfamilj! det ska bli roligt, tror det kommer ganska mkt folk! Kul! ska dock bli lugnare än förra helgen...vi skulle ju ha en lung lördag och bara gå ner till Hobgoblin (Pub) men det slutade med att alla blev kanon - och vi drog ut och clubade i stället! Hahaha så kan det gå!På Falcon, en mkt billig pub!

Nu är det bara 10 dagar kvar till Påsklovet! tre veckor ledigt (om man inte räknar alla uppsatser som ska skrivas under denna tid!) Alla här i svensk-huset åker bort, Danile till Sverige, Karro på tågluff och Emelie till USA... så jag blir helt själv kvar i High wycombe! Men J kommer och hälsar på mig första veckan, sen kommer mamma och pappa, faster och syster..sen kanske några vänner... så jag har fullt upp ändå! =)

Nu ska jag göra mig i ordning för engleska lektion, vilket kan behövas då jag verkligen suger på grammatik! Kan inte ens skilja på när is och are ska användas! Skärpning Johanna!

Ps. Min visdomstand gör jätte ont, hade svårt att sova inatt pga. den! Känns som den är påväg upp UNDER tanden framför! Ska det kännas så?? Ds.

POWER-HOUR OCH BIRMINGHAM!

Jaha, då har det gått en tid sen jag bloggade sist...är lite dålig på att uppdatera känner jag! I onsdags så hade vi lite fest här på 240 Totteridge Road! Vi körde Power-hour, en av Daniels favoriter... Det går ut på att man ska dricka en 5 cl shot av sin dricka varje minut under en timme! Sammanlagt så blir det ca. 3 LITER dricka! Jag drack Bacardi breezer, så det gick bra för mig, blev inte så påverkad, mer mätt! Men vet att vissa var tvugna att gå ut och spy efter denna lilla lek... annars så var det en mkt rolig kväll, med utgång på student union (SU) och nya bekantskapelser!Inledningen av Power-hour...
Laura från Finland spelade lite gitarr!
I fredags så åkte jag till Sussie i Birmingham och hälsade på! Detta var mkt mysigt och roligt! Vi var och åt på restaurang ganska mkt, och så såg vi Alice in Wonderland på 3D!! Väldigt häftigt! På lördagen gick vi ut, hamnade på någon club med väldigt billig dricka.. Det roligaste på hela kvällen var när vi stod i kön in till klubben och två engelska tjejer med miniklänningar stod framför oss i kön och klagade på mig när jag snubblade till på ett stenklot, jag ramlade inte, jag slog bara i benet! Två minuter senare så snubblade den ena tjejen också på ett annat stenklot och RAMLADE pladask över det och ner på marken!! Jag och Sussie kunde inte sluta skratta och de blev jätte sura! Hahaha! Den som skrattar först skrattar sist! =)


I söndags tog vi det lugnt, och åt sushi och kollade på film! Vi var också ute och gick i det fina vårvädret, och jag måste säga att jag tycker att Birmingham är väldigt fint! Massa kanaler och gamla fina byggnader! Det sägs att Birmingham har fler kanaler en Venedig...vet inte om detta är sant, men många kanaler var det! =) Vi gick också in på ett galleri som hade en utställning med Bob Dylans tavlor, vilket var kul att se!Sussie utanför sitt campus!

Birmingham!Årets första utomhus-fika!!

Kom hem nu på måndagen och har gått i skolan, och fick veta att vi ska ha en TCA (tenta) i maj...ops! Men det verkar inte så svårt så man kommer få instuderingsfrågor innan att öva på!

Hoppas ni har det bra vart ni än är! saknar er!RSS 2.0